zondag 23 mei 2010

Mei: beetje werk en ruimen en knutselen

Mei een maand met veel vrije tijd samen met mijn zoon. Meivakantie. Nou zou ik dat graag vieren. Maar in de praktijk heb je dan nog dingen te doen. En blijft het bij kleine dingen. Een van de geplande acties was het opruimen van de slaapkamer van zoonlief. Ook al is de meivakantie met werkdagen dooraderd, nog altijd goed voor een lang weekend hier en daar.

Gelegenheid om oude rommel naar de stort te brengen. Ha dat zou je denken! Er werd gestaakt door de vuilnisophalers. En ook de stort was gesloten. Dus we gingen ons wat behelpen. (Ik zeur niet...) Wel hebben we een nieuwe tafel gescoord bij een bekende meubelwinkel. Hij was er erg blij mee.

En vervolgens konden we ook gewoon lekker hangen, en gezellige dingen doen. Onder andere met zoonlief lekker langs de winkel waar ze Warhammer verkopen. Dat is een soort fantasy-oorlogsspel. Net als tinnen soldaatjes, maar dan anders. Het aardige is dat je zelf de poppetjes moet maken: schilderen bij de basissets (dwergen, kobolden o.a.).

Hij had er al aardig wat. En soms kwamen er vriendjes of neven om samen te schilderen. Maar het was kennelijk moeilijk om zelf de geest voor op te brengen en het in zijn eentje te doen. Vandaar het plan om samen te werken. Dat sloeg meteen aan. Deze keer kochten we samen een setje 'woodelves', verf (spuitbus voor de basis; en losse kleuren). En lijm, want die poppetjes moet je helemaal in elkaar lijmen.

Zo, dat heb ik geweten. Onlangs begonnen we. Een precies werkje. Fröbel, fröbel, fröbel. (of is het freubelen?) Maar het mooie is, het is een uitstekende gelegenheid om gezellig samen iets te doen, iets te delen. Ook goed om te zien hoe hij zich kan concentreren. En dan samen trots zijn op het resultaat. Heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten