donderdag 9 december 2010

24 uur actie voeren voor ontwikkeling_ met de 1% Club

Zoals gezegd van de week: de nieuwste manier van campagne voeren gaat via internet.Hieronder het persbericht van de Crowdcampagne van 1% Club.

Persbericht 1% CLUB
‘CROWDCAMPAGNE’ NIEUWE MANIER VAN BINDING BIJ ONTWIKKELINGSSAMENWERKING
Leden 1%CLUB organiseren zelf online 24 uur actie

Op donderdag 9 en vrijdag 10 december vinden 24 ludieke acties plaats door heel Nederland met als doel binnen 24 uur 24 verschillende ontwikkelingprojecten af te ronden. Het bijzondere aan deze campagne is dat het volledig is opgezet en wordt uitgevoerd door de 6.000 leden van de 1%CLUB website. De 1%CLUB (1procentclub.nl) is een internationale marktplaats die slimme ontwikkelingsprojecten koppelt aan mensen, geld en kennis.

De 24 uur actie wordt uitgevoerd door een gevarieerde groep van studenten, bedrijven, ZZP-ers en verenigingen. Zo zijn er bijvoorbeeld 12 Poolse klusjesmannen die een dag gaan klussen om geld in te zamelen voor een school in Zambia. Een groep ZZP-ers biedt workshops aan waarvan opbrengst gaat naar vissersproject in Colombia en Twitteraars organiseren ‘TwitterBingo’ voor een ICT project in Sri Lanka.

‘’Mensen willen betrokken zijn bij hetgeen ze steunen’’


De 1%CLUB speelt hiermee in op de trend dat Nederlanders steeds meer zelf betrokken willen worden bij ontwikkelingssamenwerking. 1%CLUB oprichter Anna Chojnacka hierover: ‘’Je ziet een duidelijke verandering in de houding van mensen ten opzichte van ontwikkelingssamenwerking. In de stappen van trust me, tell me en show me wil men tegenwoordig steeds meer zelf betrokken worden: involve me. Mensen willen betrokken zijn bij datgene ze steunen.’’

‘’En we willen hier nog een stapje verder in gaan’’, vervolgt Chojnacka, ‘’we noemen het “crowdcampagne”. We hebben de hele campagne in handen gegeven van onze 1%LEDEN. Ze hebben zelf een project uitgekozen en een actie verzonnen om er aandacht voor te vragen en er geld voor op te halen. En de animo is erg groot. In Nederland zijn vierentwintig actiegroepen bezig met voorbereidingen.”

De 24 uur actie wordt gecoördineerd vanuit de open flexwerkplek Seats2Meet.com in Hoog Catharijne in Utrecht. Vanaf die plek kan iedereen die wil meedoen zich aansluiten en wordt er via de live stream 24 uur lang online verslag worden gedaan van de acties in het land. De 24 uur actie start donderdag 9 december om 15.00 uur en alle acties zijn te volgen via www.1procentclub.nl.

Noot voor de redactie, ook prima voor publicatie:

1%CLUB
De 1%CLUB (1procentclub.nl) is dé internationale marktplaats die slimme ontwikkelingsprojecten koppelt aan mensen, geld en kennis. De projecten zijn concreet en behapbaar. Van een kippenboerderij in Kenia tot een breakdanceschool in Guatemala. Bij de 1%CLUB beslis je zelf aan welk project je 1% van je tijd, kennis en geld wilt bijdragen. En online kun je aan de hand van weblogs, foto’s en filmpjes de voortgang van “jouw”project volgen. Lekker direct, betrokken en transparant.

ACHTERGROND:
24 UUR ACTIE: http://www.1procentclub.nl/24uuractie
Veelgestelde vragen over de 1%CLUB: http://www.1procentclub.nl/faq/
1%CLUB in de media: http://www.1procentclub.nl/indemedia
Twitter: @1procentclub
Hashtag 24 UUR ACTIE: #1PC24
Seats2Meet Utrecht: www.seats2meet.com

CONTACT
Niels Jansen
E niels@1procentclub.nl
T @NieJa
T 020 – 715 89 80

Geen opmerkingen:

Een reactie posten