donderdag 2 december 2010

Lekker samen werken

Fijn hoor om samen te werken. Het is heel prettig om als zp-er (zelfstandige professional) die aan huis werkt, om af en toe een collega te hebben. Al woont en werkt die collega dan in Den Bosch. En al kun je niet elkaars kamer binnenlopen om even iets te vragen. Toch heb ik een soort buurkamertje... maar dan heel wat kilometers verderop.

Ik werk aan de fondsenwerving voor kinderen in Ghana, samen met Carla. Carla heeft jaren voor het Lilianefonds gewerkt, is veel in Afrika geweest. Ze heeft veel kennis van hoe het daar werkt. En affiniteit met het werk ten bate van kinderen die steun nodig hebben. Niet dat we het daar nou de hele tijd over hoeven hebben. Maar het klinkt door in wat ze zegt, hoe ze te werk gaat. We willen samen die leerlingen en studenten verder helpen.

Op een of andere manier verstaan we elkaar. Hoe we de aanpak zien om te zorgen dat de fondsenwerving van deze organisatie beter kan. Waarom het sowieso een aardige, steunwaardige club is. Waarom het basisidee goed is. En hoe we dat nou eens goed in beeld kunnen brengen door een goed projectplan te maken.

Deze week stuurde ze mij de eerste versie van het plan. En ja, het ziet er goed uit. We delen het idee wat er in zou moeten staan. In korte tijd heeft Carla de hoofdlijn op rij gezet. Doelstelling, doelgroep, basisgegevens, werkwijze, alles staat in hoofdlijn erin. En veel vragen. En nu gaan we er samen aan schaven. De gaatjes opvullen. De vragen stellen waar we nog gegevens missen. Lekker, zo werken we telkens. De ene keer doet de een de opmaat, de andere keer de ander. Belletje tussendoor. En af en toe zoeken we elkaar op.

Prettig. Zo dichtbij als iemand met een mobiele telefoon kan zijn. En zo veraf als maar kan. Dus ik kan ook lekker doorwerken als ik zin heb, zonder dat collega's binnenwandelen omdat we koffie gedronken wordt, of geluncht, of geborreld. En ja, dat laatste is dan wel jammer, maar dat lossen we ook wel weer op.

BLOGPOSTS
Een goed plan (... fondsenwerving deel 6)
Smartkids Foundation (2 juni 2010)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten