zondag 20 december 2009

TweetsIwanttomeet...

Het is zondagmorgen, 20 december.

Wat doe ik binnen? Buiten is de wereld wit. Sneeuw. Of dat het nou is, of alle indrukken van de afgelopen weken, ik weet het niet... Ik werd wakker met een vol hoofd, veel ideeën. Zin om mensen te ontmoeten.

Ik weet het weer. Ik was op Twitter gisteren. De ideeënstroom was al op gang. En toen was daar een webdesigner uit Amerika, @wetfishdesigns. Ze had een list: tweetsIwanttomeetforcoffee. Wat een leuk idee.Ik heb al een rijtje te maken afspraken. Het idee dat je een lijstje hebt van mensen die je wilt treffen is niet zo raar. Ik heb ook zo'n rijtje. Maar dat je het op internet zet, dat leek ineens erg leuk.

Die mensen die ik wil ontmoeten, zijn kennisdelers. Ik hoop dat ze die kennis willen delen met mij. Met wie ga ik dat doen?
@Hedwyg_nl gaat mij wordpress leren, denk ik. Met @metk_com zou ik willen praten over gebruik van blogs in het basisonderwijs, als leer- en presentatiemiddel. En met @tonb wil ik gewoon koffie drinken - omdat hij dat zo goed kan, genieten van goede bak koffie. @reeuwijk hoop ik ook weer eens te treffen in de stad. En wie ik echt graag eindelijk wil ontmoeten: @MiekeSimons (aka @beelddenken)! En natuurlijk: Laurens. Zo dat staat er. Zou het uitmaken voor de kans om iets af te spreken? We zullen zien.

Maar goed ik zat met een vol hoofd. Wat doe ik op zondagmorgen met een vol hoofd? Ik ga in bad. Het stroomt lekker door. Ik lees het boek van @erwblo over communities. Leuk boek wel. Over social media - sociale netwerken op internet - over kennisdelen - en mijn eerste reactie al na een paar pagina's is: snel op internet gaan lezen. Opzet geslaagd. Van Erwin Blom tenminste. Want op internet staat nog veeeel meer. Knap. Hem wil ik ook wel eens IRL meemaken.

Maar nu niet. Nu ga ik niemand ontmoeten. Behalve mijn eigen mannen: David en Tycho. Koffie, croissants en bruin stokbrood , en een mandarijntje erbij (bij gebrek aan sinaasappelsap) of een peder (thanks @vanhattum!). En dan de sneeuw in. Aaaaaaaaaah. En later borrelen bij de buren. Wauw, wat een dag. Zin in.

4 opmerkingen:

 1. je bent al begonnen zie ik! cool! :-)

  ik heb ook wel een soort van lijstje van mensen die ik graag zou willen spreken/ontmoeten. daar hoor jij ook bij. en wat in het vat zit ...!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja met dat lijstje, de afspraakjes zelf daaar kwam het nog niet van. Eerst nog eens mindmappen over '100%Bekker in 2010' , prioriteiten stellen en dan actie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh en dat lijstje wordt binnenkort tweets2meet - veel te lange naam...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Corinne: ben in jan wel een keer in s2m Utrecht...

  BeantwoordenVerwijderen