maandag 7 december 2009

Soms wil je gewoon even iets leuks doen!


Het zal wel geen stijlvol Nederlands zijn... maar ik vind echt, soms wil je gewoon iets leuks doen. En dan doe je het. Zo kwam ik ertoe om mezelf in te zetten voor de WaarInUtrechtkalender, ook wel genoemd de Twitterkalender. Een initiatief voor een goed doel, het welzijn van kinderen in het ziekenhuis. Maar eerst het verhaal...

Zo had ik een paar weken een dip in het ondernemers bestaan. Ik maakte mij zorgen om mijn zoon, waarom word hij toch zo boos af en toe? En de vader van een vriendje van hem overleed zomaar ineens... Of dat het nou was, of iets anders. Het wilde niet lukken.

En ik surfte wat rond op internet, was wat actiever op Twitter dan anders... en toen was daar de WaarInUtrecht fotowedstrijd: herken een plek in Utrecht, aangegeven door een van de andere spelers van het spel. Vaak echt niet te raden, tenzij je om de hoek woont. Leuke prijsjes te winnen, zomaar om niet ter beschikking gesteld.

De bedenkers van het spel, Johan van den Berg en Jeroen Smeets, kwamen met een leuk idee: zet de wedstrijd op een kalender. Ze koppelden er een goed doel aan, want het gaat niet om de centen: opbrengst gaat naar de Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. En zo was de Twitterkalender een feit.

Ik wilde wel wat voor de kalender doen. Hij zou laat in november uitkomen. En dan wel wat publiciteit kunnen gebruiken naast alle Sint en Kerstgeweld in de media. En daar kon ik wat betekenen. Koppel de maker aan een leuke boekhandel (Savannah Bay), schrijf een persbericht, en misschien nog wat.... Johan van den Berg enthousiast. Ja, dat zou fijn zijn. Dus snel wat vragen op een rij.

De uitdaging was vooral journalisten te overtuigen dat de kalender nieuws is. Als we nou eens de wethouder voor Jeugdzaken vragen om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen? Belachelijk idee, zes dagen voor de presentatie. Maar goed, de wethouder, Rinda den Besten, Twittert zelf.... en het lukte. Op 29 november nam zij het eerste exemplaar in ontvangst. Hiermee kwam de kalender in een van de huis aan huis kranten, Ons Utrecht. Met een prachtige foto! En op de site van De Nieuwe Utrechter, digitaal stadsnieuws zeg maar.

En de kalender verkoopt goed. Hij is te koop bij boekhandel Savannah Bay in de Teelingstraat en bij stripwinkel Steven Sterk, in de binnenstad van Utrecht.

En ook..... tijdens de kerstmarkt in Seats2meet. Dinsdagavond 8 december, van 18.30 tot 22.30 uur.
Leuke omgeving, allerlei kleine ondernemers presenteren hun producten, lekker hapje en drankje!

Lieve lezer, bij deze nodig ik je van harte uit voor de Kerstborrel bij Seats2meet.
Wil je nog komen? Hier vind je het programma en kun je je inschrijven: http://bit.ly/1JtK0D.

En ik? Ik ga daar genieten van de avond , want Seats2meet is altijd goed voor een goede sfeer. En ik ga genieten van het gezelschap van Johan, die ook komt om de kalender te verkopen. Toch weer een leuk contact opgedaan.

En na dat feestje, kan ik later deze week weer aan de slag met het serieuzere werk.

De kalender kan ook via de website van de Waarinutrecht kalender besteld worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten