dinsdag 12 januari 2010

Mindz ... Online contact is niet zieligSocial media of online netwerken - ter inspiratie

Ik plaats soms stukken door naar mijn blog op Mindz.com. Het is zelden precies dezelfde tekst. Ik kan het niet laten om dan wat aan te passen aan stukken. Tekstschrijver als ik ben, moet er altijd wat geschaafd.

Bovendien, voor de lezer moet er ook wat te winnen zijn, toch? Waarom zou je anders naar die andere webstek gaan om te lezen? Wel, bij Mindz.com zijn interessante mogelijkheden om online en offline netwerken te combineren.

Mindz.com is een sociaal netwerk voor ondernemende mensen. Het is gelieerd aan een bedrijf dat zaalruimte aanbiedt in Utrecht (Utrecht stad en Maarssen). Hun bedrijfsvorm heeft hospitality zeer hoog in het vaandel staan. Daarnaast zijn ze volledig ingevoerd in de mogelijkheden van het internet - en hebben ervoor gekozen om sterk aanwezig te zijn op het net met dit sociaal medium. Het Mindz.com sociaal netwerk biedt ondernemende mensen allerlei mogelijkheden om met elkaar in contact te komen online.

Hier enkele van de interessante online netwerkmogelijkheden.
* Je kunt een dialoog starten met andere leden (openbaar), gesprekken die je ook face-to-face zou kunnen voeren, worden mogelijk met mensen aan het andere eind van het land (of de wereld als het netwerk verder uitbreidt...).
Natuurlijk hangt alles samen met het product: zalenverhuur voor lezingen, trainingen, conferenties en meer.
* Zo zijn er ook Plaza's: open kringen rondom events die offline plaatsvinden (in seats2meet). Een netwerkevenement kan worden omschreven via Mindz; boekingen kunnen via het netwerk lopen.
* Wil je liever samenwerken online zonder pottenkijkers. Besloten kringen vormen kan ook.

Een mooi voorbeeld van geven en gunnen? Men geeft dit allemaal weg. Je kunt er in rondneuzen contacten leggen, events bezoeken, zonder kosten. En toch is het een florerend bedrijf. Als je al die faciliteiten gebruikt, moet je wel van heel goede huize komen als je bij je eerstvolgend event niet denkt aan.....

Ik vind het een mooi concept.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten