zondag 23 januari 2011

Een bijzondere dame

Een mooi filmpje over het werk (schrijven en tekenen) van Judith Kerr.
Van het semi-autobiografische boek How Hitler stole Pink Rabbit, waarin ze schrijft over een Joods meisje dat Duitsland ontvlucht, en daarbij een knuffel moet achterlaten. Dit sluit dicht aan bij hoe zij met haar familie Duitsland ontvlucht in de tijd dat de Nazis opkomen.
Ze is bekend om kinderboeken over katten. En inmiddels heeft ze een heel bijzonder (kinder)boek gemaakt over het leven van een weduwe: http://www.guardian.co.uk/books/video/2011/jan/20/judith-kerr-tiger-who-came-to-tea

Edit: 13 februari 2011:
De link hierboven werkt niet meer; kennelijk een tijdelijk actieve link. Dan zijn die paar zinnen ineens een beetje nietszeggend. Maar de dame blijft een interessante dame. Ik kijk nog even verder wat ik over haar kan vinden.

Ha, een nieuwe link: http://www.guardian.co.uk/books/video/2011/jan/20/judith-kerr-new-end-theatre?INTCMP=SRCH

Ze maakte prachtige kinderboeken, waarvan de The tiger that came to tea kennelijk erg bekend is. Het is meer dan 40 jaar oud, maar wordt nog steeds veel gelezen.
Hier kun je het inzien, op de website van de uitgever.

En nu ze weduwe is, heeft ze daar een mooi boek over gemaakt. Ze zegt er zelf over dat het over een 'old lady' gaat (zie een ander artikel in the Guardian, van 14 januari) - het is leuk voor kinderen; en misschien ook wel voor 'old ladies'.
Zie hier een entry op wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Judith_Kerr

Een aardig artikel uit de Guardian: http://www.guardian.co.uk/books/2010/jan/14/judith-kerr-tiger-tea

Geen opmerkingen:

Een reactie posten