woensdag 9 juni 2010

Uitslag TK2010 en 'hoop en optimisme' (achtergrond)

Twitterbericht direct na toespraak Geert Wilders , nadat de eerste prognose uitkwam:
"Geert geeft een geheel nieuwe betekenis aan woorden als hoop en optimisme." Juist.

Liefst zou ik naar aanleiding van Pechtold reageren, maar Twitter ligt er uit.
"Pechtold geeft weer een beter interpretatie van hoop: samenwerken voor beter onderwijs, meer rechtvaardige samenleving voor iedereen. #paars"

Ik houd het op hoop voor andere manieren om sociaal ondernemend te zijn. Ik ben heel blij dat ik bezig ben met een project om kinderen die om verschillende redenen niet meekomen in basis- of voortgezet onderwijs, vanwege taalachterstand of andere problemen. Die net een zetje extra nodig hebben - en bemoediging - en het eigenlijk best kunnen. Daaronder zijn veel kinderen wiens ouders uit de groepen komen waar Wilders zich zo eenduidig en ongenuanceerd tegen verzet.

Er is echt veel werk te doen. We gaan gewoon door.

Hoera voor Marion Sweet en haar plan voor de Kinderen met Talent. Een vrouw met een plan. Heeft de mini-academie voor kleurrijke ondernemende vrouwen doorlopen. Heeft al zoveel genetwerkt voor dit project. We gaan samen aan de slag om te zorgen dat kinderen uit minima-gezinnen en met een taalachterstand (voor Nederlandse taal) wel hun diploma halen en hoop hebben op een goede toekomst.
Tegen sociale sluiting en voor verantwoordelijkheid nemen voor jezelf (met een flinke dosis moral support die daarbij voor sommige kinderen nodig is).

En ik ben blij met een project voor migrantenvrouwen met afstand tot de arbeidsmarkt waar we gaan aansluiten bij hun eigen interesse, hun competenties. Hoera voor Isabelle Zumbrink en haar projectbureau Vlinder. We zetten ons samen in voor haar Huis van de Vlinders - een vrouwenbuurtbedrijf waar kunst en welzijn en arbeidstoeleiding samengaan. Handen uit de mouwen steken, leren waar je goed in bent en dan door naar baan of opleiding.

Dat is hoop en optimisme.

Cheers alle winnaars van de Tweede Kamer verkiezingen. Vooral Mark, Job en Femke en Alexander. Zelfs Geert. Even ophouden met debatteren, nu. Laat nu maar zien wat je kan.

En wij gaan gewoon door met projecten voor Fatima Khadija Mohammed en Selcuk. En ook voor Arie, Marie, Patrick en Noor als ze het nodig hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten