dinsdag 23 maart 2010

Kleurrijke vrouwen ondernemen

Op maandag 22 maart was ik op bezoek bij de slotmanifestatie de mini academie ondernemen voor kleurrijke vrouwen van Vrouw in zaken, Utrecht. Wat een pracht bijeenkomst. Er waren verschillende vrouwen die meedongen naar enkele prijzen: beste bedrijfsplan, beste stand (tussendoor te bezoeken) en beste interview. De vrouwen straalden enthousiasme uit voor hun zaak. Een enkeling was al begonnen met een webwinkel, in afwachting van een locatie voor een irl winkel. Er waren coaches, een vrouw die een pastawinkel wil beginnen, een ontwerpster van websites en presentaties, een sieraden shop, een kledingwinkel en een turkse die catering en kookworkshops aanbiedt.

De bedrijfsplan wedstrijd werd gewonnen door de vrouw die het beste plan had geschreven: Elisabetta Cascino. Zij heeft een plan voor een winkel waar je goede pasta en andere toebehoren kunt kopen. Zij kreeg als opmerking dat zij niet alleen een goed financieel onderbouwd plan had, maar bovendien een mooie combi van een droom (eerst een winkel, later meerdere) waarbij ze ook heel goed had nagedacht over verschillende toekomstscenario's.

De beste stand prijs ging naar een bedrijf in Turkse catering en kookworkshops. Zij had haar hapjes mooi gepresenteerd en vooral de mensen heel goed ontvangen aan de stand. De beste presentatie in de interviews ging naar een bedrijf dat lingerie gaat verkopen.

Er was veel humor. Zeker bij de avondvoorzitter Smadar Monsinos. En zij maakte dat ook weer bij de aanwezigen los. En er was kwaliteit. De vrouwen sprankelden. Tenslotte was er veel gelegenheid tot netwerken. Wat wil je nog meer?

Bedankt, Vrouw in Zaken!

Meer vrouwen die ondernemen:
netwerk voor vrouwelijk ondernemers in regio Utrecht: www.entrefemmes.nl ;
landelijk netwerk, met regio-afdelingen: www.uvon.nl

Meer blogposts
Diepgang in 140 karakters
Sociaal ondernemer begint te bloggen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten